nieuws

Torsten Hufnagel definitief hoogste Aldi-baas

Buitenland 1388

ESSEN – Aldi Nord heeft de 45-jarige Torsten Hufnagel definitief benoemd tot nieuwe topman. Hufnagel nam die positie al waar sinds het vertrek van Marc Heussinger enkele weken geleden.

Torsten Hufnagel definitief hoogste Aldi-baas

Volgens een woordvoerder van Aldi Nord hebben de drie stichtingen die Aldi Nord controleren unaniem ingestemd met de benoeming van Hufnagel. De nieuwe topman was sinds 2015 al de tweede man binnen het bedrijf. Hij geldt als het brein achter de miljarden kostende ombouwoperatie Aniko die door Aldi in heel Europa wordt doorgevoerd. Ook in Nederland heropend Aldi in hoog tempo gemoderniseerde vestigingen. Volgens Duitse branche-experts is de benoeming van Hufnagel een duidelijk teken dat de vernieuwingsoperatie in hoog tempo moet worden voortgezet.

Ombouwtempo moet worden opgevoerd

Het vertrek van zijn voorganger Marc Heussinger is nog altijd met raadsels omgeven. Het ombouwtempo van de winkels speelt mogelijk een cruciale rol. Het Duitse persagentschap DPA schrijft op basis van bronnen dat zowel binnen Aldi als binnen de familie van eigenaren de mening overheerste dat het allemaal nog te langzaam gaat. Van Hufnagel zou nu worden verwacht dat hij de door hemzelf geïnitieerde operatie in hoger tempo gaat voortzetten.

Andere theorie rund vertrek Heussinger

Een andere theorie rond het vertrek van Heussinger is dat hij het gekibbel tussen de verschillende takken van de familie Albrecht zat zou zijn geweest. Dat is echter onwaarschijnlijk, aangezien deze zaak juist enkele maanden geleden voor de rechtbank in het voordeel van het professionele management is beslist. Aldi Nord is de in Nederland actieve tak van het bedrijf. Vorige week heropende de keten nog op één dag vijf vernieuwde winkels. Ook de komende weken gaan de heropeningen door.

Lees ook: Hoogste baas van Aldi Nord onverwacht weg

Reageer op dit artikel