nieuws

Starbucks kondigt reorganisatie aan

Buitenland 743

SEATTLE – Koffiereus Starbucks gaat stevig reorganiseren, inclusief baanverlies in de top van het bedrijf. De onderneming hoopt op deze manier de stagnerende omzet weer een duw in de rug te geven en weer in de gunst te komen bij beleggers.

Starbucks kondigt reorganisatie aan
Foto: Shutterstock

Dat meldt het persbureau Bloomberg, dat beslag wist te leggen op een memo dat door topman Kevin Johnson aan het personeel is geschreven. ‘We moeten de snelheid van innovatie die relevant is voor onze klanten, onze partners inspireert en belangrijk is voor onze bedrijfsvoering verhogen’, zo valt te lezen in de memo. ‘Om dit voor elkaar te krijgen gaan we een aantal belangrijke wijzigingen doorvoeren in de manier waarop we werken als management in alle takken van de onderneming. ‘ In het laatste kwartaal waarover cijfers zijn gepubliceerd groeide Starbucks autonoom maar met een teleurstellende 1 procent.

Onbekend aantal banen verdwijnt

De eerste wijzigingen in het management en de organisatie zullen deze week bekend worden gemaakt en de operatie loopt door tot in november. Johnson stuurde zijn memo na afloop van de kwartaalbijeenkomst met werknemers in Seattle. Een woordvoerder van Starbucks vertelt aan Bloomberg dat bij de operatie een nog onbekend aantal banen verloren gaan en dat sommige werknemers naar een ander bedrijfsonderdeel worden overgeplaatst. Bij Starbucks werken alleen al zo’n tienduizend mensen in de ondersteuning van de winkels, van ondersteuning van distributie, tot productie en het branden van de koffiebonen.

Veel last van opmars regionale ketens

Starbucks heeft vooral op zijn thuismarkt veel last van de opmars van regionale ketens. Ook neemt de vraag naar zijn bekende Frappuccinos af. Het bedrijf voert op dit moment al een groot aantal tests uit, waaronder uitbreiding van het salade en sandwich-assortiment, het bezorgen van bestellingen en uitbouw van de activiteiten in China. Daarnaast sloot Starbucks een miljardenovereenkomst met Nestlé over het gebruik van het Starbucks-merk in onder meer de supermarkt.

Reageer op dit artikel