nieuws

Pret-A-Manger aangeklaagd wegens dood 15-jarige

Buitenland 1197

LONDEN – De Britse sandwichketen Pret-A-Manger kan worden aangeklaagd vanwege de dood van een 15-jarig meisje als gevolg van een voedselallergie.

Pret-A-Manger aangeklaagd wegens dood 15-jarige
Foto: ANP

Het meisje kocht een baguette met artisjokken, olijven en tapenade bij een vestiging van Pret-A-Manger op Heathrow Airport alvorens naar het Franse Nice te vliegen. Ze overleed tijdens de vlucht door een allergische reactie op het sesamzaad dat op het brood zat, maar wat niet op het etiket stond.

Al negen klachten in het jaar voor haar dood

Natasha Ednan-Laperouse overleed al in juli 2016, maar de zaak dient nu pas. Tijdens de zaak werd duidelijk dat het ook in Nederland actieve Pret-A-Manger in het jaar voor de dood van het meisje al negen klachten had gehad over het ontbreken van sesamzaad op de ingrediëntendeclaratie. Eén ervan betrof een vrouw die door een anafylactische schok maar nipt aan de dood ontsnapte.

De zaak is nog in onderzoek

De onderneming paste echter de verpakkingen niet aan. Dat gebeurde na de dood van Ednan-Laperouse wel. De zaak is vooralsnog in onderzoek. Of er een aanklacht volgt, en eventueel een rechtszaak, is op dit moment nog onduidelijk.

Reageer op dit artikel