nieuws

Kroger laat klant diepvriesmaaltijd scheppen

Buitenland 703

Kroger laat klant diepvriesmaaltijd scheppen
Foto: Shutterstock

RICHMOND – De Amerikaanse supermarktketen Kroger test het nieuwe diepvriesmeubel Easy For You. Klanten kunnen hier vanuit diepgevroren maaltijdcomponenten hun eigen maaltijd samenstellen. Afrekenen gebeurt op gewicht.

Het Amerikaanse vakblad Progressive Grocer schrijft hierover. Klanten kunnen vooralsnog maar bij enkele vestigingen zo’n diepvriesmaaltijd scheppen. Het systeem lijkt sterk op de bevroren schepvis die in steeds meer Nederlandse supermarkten te vinden is, maar dan met een veel breder assortiment. Het gaat daarbij om een combinatie van hoofdgerechten en bijgerechten. Klanten kunnen de gerechten zelf in bakjes scheppen en betallen 7,99 dollar per pound, ongeveer 454 gram.

Video vertelt klanten hoe het werkt

Thuis kunnen klanten de gerechten dan in een wok of koekepan in tien tot twaalf minuten klaarmaken. In de winkels draait bij het schap een video die klanten uitlegt hoe het systeem werkt en hoe ze thuis de gerechten kunnen bereiden. De diepgevroren maaltijdcomponenten zijn inclusief saus, zoals biefstukreepjes met champignons en jus. In de winkels van Kroger is het nieuwe Easy For You-schap te vinden in de buurt van de vlees- en visafdeling.

Lees ook: Warmte maakt diepvriesgroente duur

Reageer op dit artikel