nieuws

Kaufland haalt Unilever uit schappen

Buitenland 1596

NECKARSULM – Duitse hypermarktketen Kaufland haalt ongeveer 480 producten van Unilever-merken uit de schappen. Reden is een geschil over inkoopprijzen.

Kaufland haalt Unilever uit schappen
(c) Wikimedia Commons

Het gaat om merken als Knorr, Magnum, Lipton en Axe.

Kaufland haalt producten tot nader order weg

Volgens Kaufland heeft Unilever de prijzen van producten drastisch verhoogd. Tot nader order verdwijnen de producten daarom nu uit de schappen van de Duitse keten. Het assortiment wordt aangevuld met eigen merken, aldus het zusterbedrijf van Lidl.

Meer meningsverschillen Unilever

Ook in Tsjechië, Slowakije, Polen, Roemenië en Bulgarije zouden vanwege meningsverschillen over prijzen bestellingen bij Unilever zijn geschrapt. Unilever wilde niet op de kwestie reageren, omdat de gesprekken met handelspartners vertrouwelijk zijn.

Lees ook: Kaufland heeft geen plannen in Nederland

Reageer op dit artikel