nieuws

Hoogste baas van Aldi Nord onverwacht weg

Buitenland 3456

ESSEN – De hoogste baas van Aldi Nord, Marc Heussinger, vertrekt. Hij doet dit op eigen verzoek. Het vertrek komt onverwachts, vorig jaar verlengde hij zijn contract nog met vijf jaar.

Hoogste baas van Aldi Nord onverwacht weg

Vooropig neemt Torsten Hufnagel de dagelijkse leiding over. Aldi Nord is de tak van de discounter die in Nederland actief is. Het bedrijf wil zich over de redenen voor het vertrek niet uitspreken. Het blad Manager Magazin schrijft echter dat de topman te weinig vertrouwen voelde vanuit een deel van de eigenaren van de discountketen. Aldi Nord is al enkele jaren het strijdtoneel van een machtsstrijd tussen verschillende erfgenamen van oprichter Theo Albrecht. Onder leiding van Heussinger werd de grote moderniseringsoperatie van Aldi Nord onder de codenaam Aniko in gang gezet.

Speculatie over onenigheid met deel eigenaren

Volgens bronnen van Manager Magazin zou het Heussinger hinderen dat vooral de Jakobus-stichting van de erfgenamen van Berthold Albrecht in de weg zit bij het sneller en effectiever doorvoeren van de vernieuwingen. Opvallend is dat zijn voorlopige vervanger Hufnagel geldt als de architect achter de Aniko-operatie. Het is nog niet bekend hoe Aldi Nord de opvolging van Heussinger op termijn wil regelen. Mogelijk stuit de benoeming van Hufnagel daarbij op verzet van dezelfde Jakobus-stichting.

Lees ook: Baas van Aldi Nord blijft nog vijf jaar

 

Reageer op dit artikel