nieuws

Amazon onderzoekt verkoop bedrijfsinfo

Buitenland 335

SEATTLE – Amazon doet onderzoek naar mogelijke verkoop van bedrijfsgeheimen door medewerkers.

Amazon onderzoekt verkoop bedrijfsinfo
Foto: Shutterstock

Zij zouden tegen betaling vertrouwelijke gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten en aankopen bij Amazon hebben doorgespeeld aan onafhankelijke verkopers op de webwinkel. Ook zouden de verkopers slechte recensies kunnen laten verwijderen.

Onthulling Wall Street Journal

Zakenkrant Wall Street Journal onthulde die praktijken zondag. Het bedrijf zou in mei een eerste onderzoek zijn begonnen na meldingen uit China. Tussenpersonen daar gebruiken de chatapp WeChat om in contact te komen met Amazon-medewerkers. Als ze informatie krijgen, kunnen ze die doorverkopen aan handelaren.

Amazon: geen misbruik tolereren

De webreus bevestigt het onderzoek. ‘We houden onze medewerkers aan hoge ethische standaarden. Iedereen die onze regels overtreedt, wordt bestraft, bijvoorbeeld met ontslag en aangifte. We tolereren misbruik van onze systemen niet’, aldus het bedrijf. Ook verkopers die vertrouwelijke informatie hebben gekocht, kunnen van het platform worden verwijderd.

Zie ook: Amazon Go komt naar New York

Reageer op dit artikel