nieuws

Amazon Go komt ook naar New York

Buitenland 559

NEW YORK – De kassaloze gemakswinkel van online retailgigant Amazon komt naar de oostkust van de Verenigde Staten. De winkelketen is op zoek naar personeel voor een vestiging in New York.

Amazon Go komt ook naar New York
Foto: Shutterstock

Amazon plaatste op zijn website vacatures voor een vestiging in New York voor onder meer een winkelmanager enassistent winkelmanagers op zijn website. Daarnaast werden nog verschillende andere functies aangeboden. In de winkel komt een assortiment kant-en-klare ontbijten, lunches en diners, alsmede snacks. De producten worden in de buurt van de winkel bereid door koks en bakkers van Amazon.

Weinig details bekend

Daarnaast komt er in de winkel een basisassortiment levensmiddelen, zoals brood, melk en bijzondere kazen. Het is nog onduidelijk wanneer de winkel gaat openen, welke locatie Amazon heeft vastgelegd en hoe groot de vestiging zou zijn. Afgelopen maandag opende Amazon zijn derde Go-winkel in Seattle. Klanten loggen bij de keten in met hun Amazon-account, via sensoren en camera’s wordt vastgelegd wat in het mandje wordt gelegd en bij het verlaten van de winkel wordt automatisch afgerekend.

Lees ook: Waarde Amazon breekt door $1000 miljard

Reageer op dit artikel