nieuws

Walmart boekt grootste omzetplus in 10 jaar

Buitenland 976

BENTONVILLE – Retailgigant Walmart heeft in meer dan tien jaar tijd de verkoop niet zo hard zien stijgen als in het tweede kwartaal. Verwachtingen voor het gehele boekjaar zijn daarop bijgesteld.

Walmart boekt grootste omzetplus in 10 jaar

Het aantal winkelverkopen van Walmart steeg met 4,5 procent, schrijft the Financial Times. Dit is de grootste groei in meer dan tien jaar tijd die gebaseerd is op boodschappen, kleding en seizoensproducten. Aan de aandelenkoers op Wall Street is de bekendmaking van de cijfers goed te merken. Volgens het ANP staat de koers in de voorbeurs in New York nu met bijna 10 procent in de plus.

Walmart zet 128 miljard dollar om

De totale omzet steeg in het tweede kwartaal met 3,8 procent ten opzichte van vorig jaar naar $128 miljard. Dit is meer dan wat analisten voorspelden ($125,97 miljard). De verwachte inkomsten per aandeel zijn bijgesteld van $4,75 tot $5 per aandeel naar $4,90 tot $5,05.

Walmart online 40% gestegen

Het grootste supermarktconcern ter wereld zag in het sterke tweede kwartaal ook de online-divisie in Amerika stijgen. Online verkocht Walmart 40 procent meer. Dat is een grotere stijging dan in het eerste kwartaal (33%), maar minder groot dan in dezelfde periode vorig jaar (50%).

Lees ook: Walmart trekt zich terug uit Brazilië

Reageer op dit artikel