nieuws

Kroger test bezorgen met zelfrijdende auto

Buitenland 658

Kroger test bezorgen met zelfrijdende auto
Foto: Twitter Kroger

SCOTTSDALE – De Amerikaanse supermarktreus Kroger test het bezorgen van boodschappen met een zelfrijdende auto. De onderneming maakt daarvoor gebruik van Nuro R1-wagens.

Dat meldt de onderneming. Het betreft een test bij dochteronderneming Fry’s Food in Scottsdale, een plaats in de buurt van Phoenix in Arizona. De Nuro is de eerste volautomatische bezorgauto. Klanten bestellen via de app of de websupermarkt van Fry’s Food en krijgen de boodschappen vervolgens dezelfde dag of de volgende dag via zo’n R1-wagen van Nuro thuisbezorgd. Voor de dienstverlening brengt het supermarktbedrijf een bedrag van 5,95 dollar in rekening, waarbij er geen minimale ordergrootte is.

Wagentje rijdt vanzelf terug naar de winkel

De wagen komt vervolgens voorrijden bij de klant. Die haalt zelf de boodschappen uit de Nuro, waarna het wagentje weer terugrijdt naar de winkel. Chief digital officer Yael Cosset van Kroger: ‘We willen meer klanten het gemak van betaalbaar thuisbezorgen van boodschappen aanbieden. Onze pilot met Nuro helpt ons om te leren of klanten zelfrijdende voortuigen als onderdeel van onze dienstverlening accepteren.’

    
Reageer op dit artikel