nieuws

Coca-Cola koopt koffieketen Costa

Buitenland 1815

ATLANTA – Frisdrankproducent Coca-Cola koopt de Britse koffieketen Costa.

Coca-Cola koopt koffieketen Costa

De deal heeft een waarde van bijna €4,4 miljard (bijna 4 miljard pond).

Costa laatste jaren flink gegroeid

Coca-Cola neemt Costa over van hotel-, coffeeshop- en restauranteigenaar Whitbread, die bij de aankoop in 1995 19 miljoen pond voor de keten betaalde. Costa bestond toen uit 39 filialen. De afgelopen jaren is de koffieketen hard gegroeid naar ruim 2400 verkooppunten in het Verenigd Koninkrijk. Costa is in 31 landen actief. Daarnaast wordt via Costa Express koffie verkocht vanuit meer dan 8000 verkoopautomaten.

Coca-Cola en PepsiCo druk met overnames

Na een overnamegolf in de sector, was Costa nog een van de weinige grote koffieketens die in de etalage stond. De internationale drankenbranche is de afgelopen tijd flink opgeschud. Onlangs nam Coca-Cola al een minderheidsbelang in sportdrankjesmaker Bodyarmor om zo zijn activiteiten buiten suikerhoudende frisdrank te versterken. Concurrent PepsiCo nam het Israëlische frisdrankenbedrijf SodaStream over, dat onder meer een frisdrankautomaat voor thuis maakt.

Lees ook: Bottelaar Coca-Cola houdt omzet stabiel

Reageer op dit artikel