nieuws

Ahold Delhaize op het matje voor AH Lokeren

Buitenland 1682

LOKEREN – De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize uitleg gevraagd over de comeback van een AH-winkel in Lokeren.

Ahold Delhaize op het matje voor AH Lokeren
Foto: ANP

Dat staat op de Belgische site Retaildetail.be. Begin augustus 2018 berichtte Albert Heijn terug te keren naar Lokeren, maar de kans bestaat nu dat dat niet doorgaat. De Mededingingsautoriteit heeft vragen gesteld aan Ahold Delhaize in het kader van een eerder fusie-onderzoek, maar is nog geen formeel onderzoek gestart.

AH maakt zich geen zorgen

De Belgische AH-woordvoerder Sally Herygers zegt zich geen zorgen te maken. Herygers: ‘De winkel in Lokeren was een succesverhaal en we hebben die met spijt in het hart moeten afstoten. Sindsdien kregen we talloze vragen om terug te keren. Toen we de kans kregen om in Lokeren een geschikt pand te betrekken, hebben we die gegrepen.’

2016: AH te dicht bij Delhaize

In 2016 kreeg de winkel in Lokeren nog te horen dat de vestiging verplicht gesloten werd omdat de AH te dicht bij een Delhaize-supermarkt stond. Dit was volgens de Mededingingsautoriteit nodig om de fusie tussen Ahold en Delhaize goed te keuren. Herygers ziet geen problemen ontstaan door de comeback, ook al ligt de nieuwe winkel ook op steenworpafstand van Carrefour, ‘omdat er destijds geen niet-concurrentiebeding afgesproken is’. Het ligt volgens Herygers ‘perfect in lijn’ met eerdere afspraken.

Lees ook: AH België: lijst te sluiten winkels bekend

Reageer op dit artikel