nieuws

Tesco en Carrefour gaan gezamenlijk inkopen

Buitenland 744

Tesco en Carrefour gaan gezamenlijk inkopen
Carrefour en Tesco gaan gezamenlijk inkopen

LONDEN – De Britse supermarktketen Tesco en zijn Franse branchegenoot Carrefour bundelen de krachten. Om kosten te besparen gaan de bedrijven gezamenlijk inkopen.

De alliantie omvat de strategische relatie met wereldwijde toeleveranciers waaronder de inkoop van private labels/huismerken maar ook van goederen die niet voor verkoop zijn bedoeld. Dat maakten de twee supermarktketens maandagmorgen bekend in een persverklaring.

Druk van Amazon

Tesco en Carrefour zijn niet de eerste supermarktketens die de handen ineenslaan. Europese grootgrutters ervaren steeds meer druk van de Amerikaanse internetgigant Amazon, die zijn pijlen ook richt op de supermarktsector.

Lange termijn

De bedrijven spraken in een verklaring over een samenwerking voor de lange termijn. Carrefour en Tesco verwachten de aangekondigde samenwerking binnen twee maanden definitief rond te krijgen.

Carrefour

Carrefour, de grootste retailer van Europa, kondigde in januari al plannen aan om op kosten te besparen en e-commerce een boost te geven. Ook verkondigde het bedrijf een partner in China te zoeken in een poging de omzet en winstgevendheid te verhogen en rivalen op de thuismarkt te verslaan met nieuw ontwikkelde online producten/platforms.

Google

In juni maakte Carrefour ook al bekend samen te gaan werken met Google. Franse online shoppers kunnen daardoor vanaf begin volgend jaar inkopen doen via de online kanalen van Google.  De Franse keten zei toen dat het voor het eerst ooit is dat Google is betrokken bij bestellingen van verse producten.

Reageer op dit artikel