nieuws

Carrefour lanceert Rappie België

Buitenland 810

Carrefour lanceert Rappie België

KNOKKE-HEIST – Carrefour België experimenteert met een eigen snelle bezorgdienst ShipTo. Een personal shopper doet de boodschappen en levert binnen 90 minuten.

Bij de Rappie variant ShipTo van Carrefour is het minimumbedrag 35 euro, en betaalt de klant 5 euro bezorgkosten. De test lijkt erg op de dienst Rappie waarmee AH experimenteert in Nederland. Voor de test in België moet de klant binnen een straal van 4 kilometer wonen. De boodschappen worden bezorgd met een elektrische bakfiets.

Carrefour wil test uitbreiden

Carrefour wil de test binnenkort uitbreiden naar Watermaal-Bosvoorde en Ukkel. Het concept zal dit jaar worden uitgerold naar 18 Carrefour-winkels, schrijft Gondola. Het gaat om een test waarbij een assortiment van 10.000 producten worden aangeboden. In de krant De Morgen zegt woordvoerder Baptiste Van Outryve dat er gesprekken lopen met andere aanbieders om hun producten eraan te koppelen. Denk aan de lokale boekshop, of stomerij. ‘Zolang het geen andere retailers zijn uiteraard’, zegt Van Outryve.

Ook Delhaize kijkt naar snelle levering

De krant meldt dat Delhaize ook snelle leveringen onder de loep neemt. Woordvoerder Roel Dekelver stelt dat de e-commerce binnen Delhaize met dubbele cijfers groeit. Colruyt biedt sinds enkele weken de mogelijkheid aan om via de webshop boodschappen voor jeugdverenigingen online te reserveren en rechtstreeks te laten leveren op de kampplaats, schrijft De Morgen.

Lees ook: AH verlengt pilot met Rappie

Lees ook: geschiedenis, feiten en ontwikkelingen in online foodverkoop

 

Reageer op dit artikel