nieuws

AH op weg naar 40 winkels in België

Buitenland 4070

AH op weg naar 40 winkels in België
Kenny de Vries (midden) opent de nieuwe AH in Hasselt in gezelschap van onder meer Ahold Delhaize ceo Dick Boer (links). Foto: Facebook AH België

HASSELT – Albert Heijn opende woensdag in Hasselt zijn 38-ste vestiging in België. Voor dit jaar zijn nog zeker twee openingen gepland.

De 38-ste vestiging van AH in België is voor familie De Vries inmiddels de derde winkel die de franchisenemers openen, meldt  Retaildetail. Dit jaar staan nog minimaal twee openingen op het programma. Daarmee zou de teller op veertig Belgische vestigingen komen.

Nieuw winkelcentrum

De woensdag – in het bijzijn van Ahold Delhaize ceo Dick Boer – geopende winkel heeft verkoopoppervlak van circa 1900 vierkante meter. Het assortiment bestaat uit ongeveer 19.000 SKU’s. De nieuwe vestiging bevindt zich in het splinternieuwe winkelcentrum Quartier Canal aan de rand van Hasselt, waar onder meer ook publiekstrekkers zoals Action en Jysk zich zullen vestigen.

Multi-franchiser De Vries

Franchisenemer is Kenny de Vries wiens familie al twee AH-vestigingen in franchise heeft. Het zijn winkels in Genk en Zonhoven. ‘Ik ben ontzettend trots dat ik vier jaar later zelf een gloednieuwe winkel kan openen in Hasselt’, zegt De Vries tegenover Retaildetail.  Hij prijst zijn team dat uit circa 50 medewerkers bestaat. ‘Het hele team heeft hier een ongelofelijk mooie prestatie weg gezet. De winkel ziet er prachtig uit en klanten kunnen hier met plezier komen winkelen.’

Franchisers met ambitie

De twee dit jaar nog te openen winkels, zijn ook van een multi-franchiser. De groep Peeters-Govers baat al vijf winkels uit en zei eerder dit jaar ook na de opening van de twee nieuwe winkels verder te willen groeien.

Reageer op dit artikel