nieuws

Eigenaar Douwe Egberts koopt broodjesketen

Buitenland 1828

Eigenaar Douwe Egberts koopt broodjesketen
Foto: ANP

LONDEN – JAB Holdings, onder meer eigenaar van Douwe Egberts, staat op het punt om de Britse broodjesketen Pret A Manger over te nemen voor omgerekend €1,7 miljard.

De Financial Times meldde maandagavond op basis van drie bronnen die niet bij naam werden genoemd dat de deal aanstaande was en deze werd in de loop van dinsdagochtend ook bekendgemaakt. De overnameprijs zou inclusief de schuldenlast van de broodjesketen zijn. De huidige eigenaar van Pret A Manger is durfinvesteerder Bridgepoint, die de keten in 2008 voor €500 miljoen kocht. De broodjesketen heeft wereldwijd zo’n 500 vestigingen, waarbij het zwaartepunt ligt op de Britse thuismarkt.

McDonald’s was ooit aandeelhouder

De eerste vestiging van Pret A Manger opende in 1983. Het bedrijf maakte na een faillissement een doorstart in 1986. De nieuwe eigenaren gingen over op het lokaal bereiden van de broodjes met natuurlijke ingrediënten. In 2001 nam McDonald’s een aanzienlijk belang in de onderneming, dat later werd overgedaan aan Bridgepoint. JAB Holdings is het investeringsvehikel van de familie Reimann, rijk geworden dankzij Reckitt Benckiser. Het is met Douwe Egberts, Jacobs, Peet’s en Keurig eigenaar van een groot aantal merken op het gebied van koffie.

Broodjesketen is ook actief in Nederland

Pret A Manger opende in maar van dit jaar op het station in Utrecht zijn eerste vestiging op Nederlandse bodem.

Foto's

Reageer op dit artikel