nieuws

Walmart laat wereldwijd geld overmaken

Buitenland 2008

Walmart laat wereldwijd geld overmaken
Foto: Shutterstock

BENTONVILLE – De Amerikaanse retailgigant Walmart heeft een alliantie gesloten met Moneygram om klanten de mogelijkheid te bieden wereldwijd geld over te boeken. De dienst Walmart2World maakt het geld binnen 10 minuten over naar afhaallocaties in 200 landen.

Dat meldt Chain Store Age. Het betreft een uitbreiding van de 4 jaar geleden ingevoerde dienst Walmart2Walmart waarbij klanten binnen de Verenigde Staten al geld konden overmaken van de ene locatie van Walmart naar de andere. Later deze maand kunnen klanten van alle 4700 vestigingen van Walmart geld overmaken naar alle plekken waar Moneygram wereldwijd actief is. De dienst onderscheidt zich volgens Walmart in snelheid en prijsstelling. Overgemaakte bedragen zijn binnen 10 minuten beschikbaar op de andere locatie en de prijsstelling is voor iedere locatie in de wereld hetzelfde. Het overmaken van $50 kost $4, bedragen tot $1000 kosten $8 en voor het overmaken van bedragen tot $2500 brengt Walmart $16 in rekening.

Populair bij migranten

Klanten moeten naar een vestiging van Walmart om gebruik te maken van de dienst. De transactie kan wel worden voorbereid in de app van Walmart om de afhandeling bij de balie te versnellen. ‘Wij vinden dat het overmaken van geld hetzelfde moet kosten, waar je het ook naartoe stuurt. Daarom hebben wij een volledig nieuwe wereldwijde dienst opgezet waarmee je geld tegen een laag, vast tarief naar 200 landen kunt sturen’, zo wordt Kirsty Ward van Walmart geciteerd. Dit soort gelddiensten zijn vooral populair bij migranten om snel geld naar familie in het land van herkomst te sturen. Ook voor snelle financiële hulp aan gestrande toeristen zijn dit soort snelle gelddiensten populair. Volgens Walmart nemen concurrerende diensten tot wel 3 dagen om geldtransacties af te wikkelen.

Dienst past in trend

Walmart2World past in de trend waarbij grote retailers hun assortiment uitbreiden met een breed palet aan financiële diensten, van verzekeringen tot spaarrekeningen.

Lees ook: Walmart let op ontevreden gezicht

Reageer op dit artikel