nieuws

Massale stakingen bij Lidl in België

Buitenland 4238

Massale stakingen bij Lidl in België

ANTWERPEN – Lidl België gaat gebukt onder stakingen. Zo wordt sinds maandagochtend het distributiecentrum van Lidl in Genk geblokkeerd door protesterende medewerkers.

Belgische media melden dat de afgelopen dagen rond de honderd winkels niet werden geopend en dat ook enkele distributiecentra werden geblokkeerd door de vakbonden. Zij willen op deze manier de in hun ogen hoge werkdruk aankaarten.

Akkoord met bonden

De eerste stakingen begonnen afgelopen woensdag en een einde aan het conflict is nog niet in zicht.  Afgelopen vrijdag bereikte de directie van de discounter weliswaar een akkoord met de christelijke en liberale vakbond, maar de socialistische bond houdt de boot af. ‘De directie belooft één werknemer extra per filiaal voor de komende zes maanden, maar wat gebeurt er daarna? Daarover krijgen we geen garanties’, zegt een woordvoerder van de bond.

Blokkade distributiecentra

Dee distributiecentra die worden geblokkeerd staan in Marche-en-Famenne, Courcelles, Genk, Wevelgem en Sint-Niklaas. De winkels die wel de deuren openen kunnen in ieder geval niet door deze dc’s worden bevoorraad. Lidl betreurt vanzelfsprekend de acties. Volgens Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt was afgesproken dat de vakbonden de tijd zouden krijgen om hun achterban te raadplegen en daarna naar de directie zouden terugkoppelen, voor er een datum voor verder overleg zou worden vastgelegd.

Zie ookCeo Lidl België: Marktaandeel 8,9 procent

Reageer op dit artikel