nieuws

Walmart grijpt in bij wapenverkoop

Buitenland 987

Walmart grijpt in bij wapenverkoop
Foto: Shutterstock

BENTONVILLE – Supermarktketen Walmart stopt met het verkopen van wapens en munitie aan personen onder de 21 jaar.

De keten is daarnaast bezig producten uit de webshop te verwijderen die lijken op aanvalswapens, waaronder niet-dodelijke airsoft-geweren en speelgoedgeweren, laat het in een verklaring weten. Walmart stopte al in 2015 met het verkopen van handwapens en semi-automatische wapens, zoals de AR-15. Dit was het wapen dat de schutter Nikolas Cruz gebruikte om op een school in Parkland, Florida, een bloedbad aan te richten.

Verantwoordelijk in wapenverkoop

Sinds de schietpartij in Parkland woedt er in de VS een fel debat over strengere wapenwetgeving. ‘We nemen onze plicht om een verantwoordelijke verkoper van wapens te zijn heel serieus en gaan daarin nu verder dan de federale wetgeving, door het voor consumenten verplicht te stellen dat ze een controle doorlopen’, laat de keten in een verklaring weten.

Zie ook: Rappers eisen miljoenen van Walmart

 

Reageer op dit artikel