nieuws

Tesco benoemt Nederlander in de top

Buitenland 2378

Tesco benoemt Nederlander in de top
Foto: Shutterstock

LONDEN – De Nederlander Guus Dekkers wordt de nieuwe technologiedirecteur van de Britse supermarktketen Tesco. Dekkers, die eerder onder meer bij Volkswagen, Siemens en Continental werkte, was recent informatiedirecteur bij Airbus.

Dekkers begint op 16 april bij Tesco. Hij volgt daar de Amerikaan Edmond Mesrobian op, die terugkeert naar Seattle. De Nederlander wacht de uitdaging om Tesco op technologisch vlak verder door te ontwikkelen. De Britse marktleider was al vroeg succesvol met de verkoop van online boodschappen, maar heeft in de loop der jaren veel concurrentie gekregen op de thuismarkt. Onder meer van het technisch geavanceerde Ocado, dat inmiddels zijn technologie aan derde partijen verkoopt. Daarnaast ontwikkelt ook winkeltechnologie zich steeds verder.

Studies in Nijmegen en Rotterdam

Guus Dekkers studeerde midden jaren tachtig in Nijmegen en haalde later zijn master aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De Nederlander ging daarna in verschillende functies aan de slag voor Volkswagen, alvorens hij via verschillende andere werkgevers opklom tot chief intelligence officer en senior vice president van vliegtuigbouwer Airbus. Dekkers heeft geen ervaring op het gebied van foodmanagement. In 2013 werd hij uitgeroepen tot Cio van het Jaar in Duitsland.

Reageer op dit artikel