nieuws

HelloFresh hoopt snel winstgevend te zijn

Buitenland 1631

HelloFresh hoopt snel winstgevend te zijn

BERLIJN – Bezorger van maaltijdpakketten HelloFresh heeft minder verlies geleden. Het Duitse concern verhoogde de omzet afgelopen jaar met de helft, waarbij vooral de inkomsten in de Verenigde Staten sterk groeiden. Dit jaar verwacht HelloFresh voor het eerst winstgevend te worden.

Dat moet in het vierde kwartaal gebeuren. De omzetgroei voor het hele jaar moet uitkomen op 25 tot 30 procent, waarbij die in het huidige kwartaal nog hoger uitvalt. Om de groei in de VS te versnellen, nam HelloFresh woensdag nog Green Chef over. Deze branchegenoot richt zich op maaltijdboxen met biologische ingrediënten en kan ook klanten bedienen die bijvoorbeeld veganistisch of glutenvrij eten.

Verlies liep terug

In 2017 liep het verlies terug van €82,6 miljoen in het voorgaande jaar tot €70,1 miljoen. De omzet van HelloFresh kwam vorig jaar uit op €905 miljoen. Daarvan kwam meer dan de helft uit de VS, waar de opbrengsten met 90 procent groeiden ten opzichte van 2016.

Samenwerking met Plus

HelloFresh voert in Nederland op dit moment een test uit met maaltijdpakketten in samenwerking met supermarktketen Plus. De cijfers van HelloFresh worden niet uitgesplitst per land, waardoor niet duidelijk is hoe het bedrijf in ons land presteert.

Lees ook: HelloFresh gaat ook toetjes leveren

Reageer op dit artikel