nieuws

Flinke groeiplannen Aldi en Lidl in UK

Buitenland 2198

Flinke groeiplannen Aldi en Lidl  in UK

LONDEN – Aldi wil zijn winkelbestand in de UK met 25 procent laten groeien, terwijl Lidl gaat voor een verdubbeling.

De ambities van de discounters worden duidelijk in een verhaal van persbureau Reuters. Topmensen uit de bedrijven bevestigen de plannen. Zo wil Aldi in 2022 rond de 1000 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel heeft de formule 762 filialen in het VK. Lidl heeft op dit moment 710 vestigingen. De discounter mikt op 1500 filialen in 2022.

Kostenbesparingen en banen schrappen

De concurrentie, marktleider Tesco, Sainsbury’s, Asda en Morrisons, kiest voor een andere strategie. De expansiedrift van deze ketens wordt juist minder. De Britse formules richten zich de komende tijd met name op kostenbesparingen en zullen duizenden banen schrappen.

Nieuwe formules

Het gezamenlijke marktaandeel van de discounters zal in 2020 volgens Reuters ongeveer 15 procent bedragen. Momenteel is dat 12,1 procent. Aldi zal dit jaar 70 nieuwe winkels openen. In 2020 moeten 850 vestigingen van de discounter voldoen aan de nieuwste formule. Momenteel zijn dat er 138. Lidl zal in 2018 50 nieuwe winkels openen en 30 vestigingen ombouwen. Aldi zit sinds 1994 in het VK, terwijl Lidl als in 1990 is begonnen.

Zie ookAldi UK investeert €345 miljoen in winkels

Reageer op dit artikel