nieuws

Colruyt zegt ‘nee’ tegen halalvlees

Buitenland 2863

Colruyt zegt ‘nee’ tegen halalvlees
Foto: Shutterstock

HALLE – De Belgische supermarktketen Colruyt voegt in de loop van dit jaar zo’n veertig producten toe aan het assortiment gericht op allochtonen. De supermarktketen zegt echter principieel ‘nee’ tegen de verkoop van halalvlees.

Dat zegt marketingdirecteur Guy Elewaut van Colruyt tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De onderneming voegt onder meer couscous, bulgur, kazen, kruiden, thee, frisdranken, groenten en fruit toe aan het assortiment. ‘Maar halalvlees of andere producten afkomstig van onverdoofd geslachte dieren passen niet in onze visie op dierenwelzijn en komen dus niet in ons assortiment’, aldus Elewaut in de krant. Toch wil het bedrijf wel inspelen op de behoeften van moslimklanten die bij voorkeur halal-producten kopen. De uitrol vindt niet landelijk plaats, maar vooralsnog louter bij veertig vestigingen van de formule in grootstedelijke gebieden met veel allochtonen.

Vegetarisch en alcoholvrij

Dat laatste is volgens Elewaud nog niet makkelijk. ‘Er bestaat geen eenduidige, wereldwijde definitie van het begrip halal. Onze moslimklanten legden ons uit dat ze vooral op zoek gaan naar vegetarische en alcoholvrije producten omdat die 100 procent zeker halal zijn.’ De halalproducten bij Colruyt zijn daarom vegetarisch en alcoholvrij. Klanten van de grote Belgische supermarktketen kunnen binnenkort in de app halal ingeven. Dan krijgt al het assortiment dat hieraan voldoet een groene duim. De producten zullen te vinden zijn in een veertigtal winkels, voornamelijk in stedelijke gebieden. Net zoals bij het veggie- en glutenvrije aanbod zullen de nieuwe producten niet in een apart rek liggen, maar gewoon naast gelijkaardige producten verspreid in de winkel.

Reageer op dit artikel