nieuws

Aldi ziet in VS brood in thuisbezorging

Buitenland 1352

Aldi ziet in VS brood in thuisbezorging
Foto: Shutterstock

CHICAGO – De Amerikaanse tak van Aldi, eigendom van Aldi Süd, breidt de thuisbezorging van boodschappen in de Verenigde Staten verder uit. Klanten in Chicago en omgeving kunnen voortaan hun bestellingen thuis laten afleveren.

Dat meldt het Amerikaanse vakblad Progressive Grocer. Voor de bezorging van boodschappen werkt Aldi in de VS samen met de logistieke dienstverlener Instacart, die bestellingen binnen een uur kan afleveren bij klanten. De uitbreiding van de thuisbezorging volgt op een ‘zeer positieve’ test van Aldi en Instacart die werd uitgevoerd in Atlanta, Dallas en Los Angeles. ‘Wij zijn erg blij dat we onze samenwerking met Aldi kunnen uitbreiden naar een belangrijke markt als Chicago. De vraag naar online boodschappen en thuisbezorging blijft groeien en wij kijken er naar vooruit het voordeel van Aldi naar meer klanten te brengen’, zo wordt Sara Mastrorocco van Instacart geciteerd.

Logische markt voor uitbreiding

Door samen te werken met Instacart hoeft Aldi in de VS zelf geen logistiek netwerk op te zetten. De dienst werkt met personal shoppers die voor klanten de boodschappen doen en kan daarom in korte tijd complete bestellingen verzamelen en thuisbezorgen. De dienst werkt in de VS samen met een groot deel van de Amerikaanse supermarktketens. Voor Aldi is Chicago een logische markt voor het uitbreiden van de dienstverlening. De van oorsprong Duitse prijsvechter heeft meer dan 200 winkels in Chicago en omgeving.

Lees ook: Albert Heijn gaat in zee met Superbuddy

 

Reageer op dit artikel