nieuws

‘Aldi gaat winkels openen in China’

Buitenland 1142

‘Aldi gaat winkels openen in China’

MÜLHEIM – Aldi staat aan de vooravond van de grootste expansie in de bedrijfsgeschiedenis. De discounter heeft concrete plannen om de eerste fysieke winkels te openen in China.

Dat meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung (LZ). Het is niet voor het eerst dat Aldi actief wordt in China. De onderneming, in dit geval Aldi Süd, werd vorig jaar al actief met online verkoop. Volgens het Duitse vakblad is Aldi nu echter begonnen met het werven van lokale managers om de winkelorganisatie op poten te zetten.

Nog geen bevestiging

Aldi Süd wil het nieuws nog niet bevestigen. ‘Na de succesvolle start van het online platform Tmall Global in het voorjaar van 2017 concentreren wij ons aanhoudend op onze online activiteiten in China’, zo wordt het bedrijf geciteerd. Het is ook nog niet duidelijk waar Aldi gaat openen. De prijsvechter zou onder meer naar de regio rond Shanghai kijken.

Voorbereiding gaat jaren duren

Volgens experts gaat het ook nog wel een tijdje duren voordat de eerste winkels geopend zullen worden. Op dit moment wordt dus lokaal management geworven. Daarna moeten vestigingspunten voor winkels en een distributiecentrum worden verworven. Volgens LZ kan het twee tot drie jaar duren voor voorbereiding is afgerond.

Reageer op dit artikel