nieuws

‘Tesco in de slag met Aldi en Lidl’

Buitenland 4075

‘Tesco in de slag met Aldi en Lidl’

LONDEN – Tesco is van plan de goedkopere en succesvolle Duitse concurrenten Aldi en Lidl dwars te zitten met een eigen ‘discount’ winkelketen.

Tesco mikt op supermarkten met een minder gevarieerd aanbod dan de bestaande winkels, maar die op het lagere prijsniveau van de Duitse ‘indringers’ zitten, bericht The Sunday Times. Het bedrijf weigert commentaar, meldt het ANP.

Spectaculaire groei

De Duitse supermarkten hebben vorig jaar een spectaculaire groei van hun omzet beleefd. Cijfers uit de zomer van 2017 geven aan dat de omzet van deze supermarkten in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder met ruim 19 procent is gestegen. De omzetstijging is kolossaal vergeleken met die van de grootste Britse supermarkten, Tesco, Morrisons, Sainsbury’s en Asda, die hun omzet zagen stijgen met gemiddeld 1,6 procent.

Marktaandeel van 12 procent

Aldi en Lidl hebben in Groot-Brittannië een marktaandeel van 12 procent. In Nederland zijn ze volgens recente cijfers van IRI goed voor een marktaandeel van circa 15,7 procent.

Zie ook: Tesco aangeklaagd voor te laag loon vrouwen

Reageer op dit artikel