nieuws

Colruyt-winkel even dicht door toiletverfrisser

Buitenland 1508

Colruyt-winkel even dicht door toiletverfrisser
Foto: Shutterstock

SINT-NIKLAAS – Een vestiging van de Belgische supermarktketen Colruyt moest donderdag tijdelijk de deuren sluiten vanwege een brandalarm. Uiteindelijk bleek de oorzaak een te ijverig met toiletverfrisser spuitende medewerker te zijn.

Dat meldt het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws. Volgens de krant ging donderdagmiddag rond vier uur het brandalarm af bij de winkel van Colruyt in de stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Daarop werd vanzelfsprekend direct de volledige winkel ontruimd. Ook verschenen verschillende hulpdiensten al snel ter plekke om de crisis het hoofd te bieden.

Vals alarm

Het bleek dus uiteindelijk vals alarm te zijn. Na onderzoek werd geconstateerd dat er nooit brand was geweest in het winkelpand. De oorzaak bleek te liggen in het gebruik van een spuitbus met wc-verfrisser op het toilet bij de personeelskantine van de winkel. Iemand had dusdanig veel nevel de lucht ingespoten dat hierdoor het alarm was afgegaan. Daarna werd de winkel weer geopend voor het winkelende publiek.

Zie ook: Colruyt-familie koopt Nederlands Ojah

Reageer op dit artikel