nieuws

Aldi wint in hoger beroep van AB InBev

Buitenland 5535

Aldi wint in hoger beroep van AB InBev

BRUSSEL – Aldi mag toch bier in blikjes verkopen waarvan het uiterlijk gelijkenissen vertoont met de blikjes van Jupiler.

De discounter moest begin 2016 in België zijn Buval-bier uit de schappen halen en de verpakking aanpassen. De Brusselse rechtbank oordeelde destijds, nadat AB InBev naar de rechter was gestapt, dat er mogelijke verwarring zou kunnen ontstaan bij consumenten. Het zou afbreuk kunnen doen aan het merk Jupiler. Aldi moet de verpakkingen binnen tien dagen na het vonnis uit de rekken halen, op straffe van een dwangsom van €250 per overtreding met een maximum van €1 miljoen.

Rode kleur en gouden kleur

Aldi verving vervolgens de rode steunkleur door een goudkleurige, maar tekende ook beroep aan tegen de uitspraak. Belgische media melden nu dat de discounter in hoger beroep gelijk heeft gekregen. Volgens de rechter is de naam en niet het uiterlijk doorslaggevend. Dat Jupiler niet wordt verkocht door Aldi is ook een reden om de discounter in het gelijk te stellen.

AB InBev mogelijk in cassatie

Aldi België zou op dit moment nog niet hebben beslist of het zijn verpakking weer zal wijzigen. Dat meldt een woordvoerder van de discounter. AB InBev laat weten nog geen besluit te hebben genomen of het wel of niet in cassatie gaat. De brouwer zegt tegelijkertijd verbaasd te zijn over de uitspraak van de rechter.

Reageer op dit artikel