nieuws

Franse zuivelreus haalt producten terug

Buitenland 2422

Franse zuivelreus haalt producten terug

PARIJS – Het Franse zuivelconcern Lactalis moet wereldwijd producten terugroepen vanwege de vrees voor salmonellabesmetting.

Ook wordt de verkoop en export van een aantal soorten babyvoeding stilgelegd die na 15 februari zijn geproduceerd in een fabriek in Craon, melden de autoriteiten.

Salmonellabesmetting

In Frankrijk liepen eerder dit jaar twintig jonge kinderen een salmonellabesmetting op. Meerdere producten moesten uit de schappen worden gehaald. Deze week kwamen vijf nieuwe besmettingen aan het licht. Een van de kinderen had een Lactalis-product geconsumeerd dat eerder niet was teruggeroepen. De Franse overheid gaf daarop opdracht tot aanvullende maatregelen.

620 Producten

Producten van Lactalis gaan wereldwijd over de toonbank. Franse media berichten over 620 getroffen producten. Die worden onder meer geëxporteerd naar landen als China, Griekenland, Marokko, Afghanistan, Roemenië en Peru. Een woordvoerder van het bedrijf zei tegen de Franse televisiezender BFM dat consumenten de betreffende producten kunnen terugbrengen naar de winkel.

Geen melding in NL

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zei zondagavond dat er via het Europese waarschuwingssysteem voor ons land geen melding is binnengekomen over de Lactalis-producten.

Reageer op dit artikel