nieuws

Colruyt blijft goedkoopste in België

Buitenland 2622

BRUSSEL – Colruyt is in België opnieuw uitgeroepen tot de goedkoopste supermarkt van het land.

Colruyt blijft goedkoopste in België

Dit blijkt uit de jaarlijkse prijsvergelijking  van Test-Aankoop, zo meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.  Het is voor het zoveelste achtereenvolgende jaar dat Colruyt in eigen land als goedkoopste uit de bus komt. Albert Heijn is 3 procent duurder dan Colruyt, zo blijkt uit het onderzoek.

Witte producten

Colruyt mag dan de goedkoopste zijn, dat wil allerminst zeggen dat de anderen de strijd hebben opgegeven. De prijzenoorlog woedt bikkelhard bij de goedkoopste producten. ‘Als een keten sterk staat met zijn witte producten, dan komt de klant en zal hij ook wel grote merken in zijn karretje leggen’, verklaart Jorg Snoeck van RetailDetail tegenover het Nieuwsblad.

Merken

Test-Aankoop analyseerde bijna 50.000 prijzen in het onderzoek. ‘Het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste keten is gestegen bij de grote merken en bij de huismerken. Voor de eersteprijsproducten, de zogenaamde witte producten, zien we net het tegenovergestelde. Daar wordt de slag om de laagste prijzen het hardst gevoerd’, aldus woordvoerder Simon November van Test-Aankoop. Het gaat om Everyday (Colruyt, Okay, Spar), Aro (Makro), Winny (Cora, Match, Smatch), Discount (Carrefour) of nog AH Basic

Winstmarge

Volgens Snoeck van RetailDetail is de concurrentie in dat goedkoopste segment bikkelhard. ‘Die witte producten zijn voor heel veel consumenten een barometer, en de winkeliers beseffen dat. Als je daarin faalt, keert de klant niet terug. Als je wel sterk staat met je eersteprijsproducten, dan komt de klant en zal hij ook wel huismerken en grote merken in zijn karretje leggen. Ik kan me inbeelden dat sommige ketens het verlies aan winstmarge op hun witte producten trachten goed te maken door de winstmarge op hun huismerken en A-merken wat op te drijven.’

Huismerken

Bij de prijsvergelijking van de huismerken is Colruyt niet de goedkoopste. Daar moet het bedrijf het afleggen tegen de huismerken van Aldi en Lidl.

Reageer op dit artikel