nieuws

Voorwaardelijke gevangenisstraf Schlecker

Buitenland 2165

Voorwaardelijke gevangenisstraf Schlecker
EPA

STUTTGART – Anton Schlecker, eigenaar van de voormalige en gelijknamige drogisterijketen heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar gekregen.

Schlecker kreeg wel een boete van €54.000 opgelegd door de  rechtbank in Stuttgart. Hij moet daarnaast elk €18.000 betalen aan twee sociale instellingen.

Faillissement

Schlecker stond voor de rechter omdat hij ervan werd beschuldigd zijn drogisterijketen die zijn naam droeg, in 2012 moedwillig failliet te hebben laten gaan. In de rechtszaak draaide het vooral om de vraag op welk moment Schlecker het naderende faillissement van zijn bedrijf zag aankomen en dus geen geld meer aan de onderneming had mogen onttrekken.

Kinderen Schlecker

De kinderen van Anton Schlecker, zoon Lars en dochter Meike, kwamen er minder genadig vanaf. Zij werden beiden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en acht maanden. De rechtbank achtte niet alleen schuld aan het faillissement bewezen, maar ook ontrouw en het wegsluizen van gelden naar andere bv’s van Schlecker. Zo stuurde LDG, dat de logistiek van de Schlecker winkels deed en geleid werd door zoon en dochter Schlecker, enorme rekeningen naar de drogisterijketen. Op die manier probeerden ze een deel van het familievermogen veilig te stellen.

Reageer op dit artikel