nieuws

Lidl en Amazon snijden in online food

Buitenland 4312

Lidl en Amazon snijden in online food

NECKARSULM – Lidl heeft in Duitsland bijna alle levensmiddelen uit de webshop gehaald.

Alleen wijn en non-foodartikelen zijn online nog te verkrijgen bij de discounter, meldt retailtrends.nl. Lidl zegt in Duitse media zich online te willen heroriënteren. Afgelopen zomer nam de discounter afscheid van zijn e-commercedirecteur.

Streep door opening afhaalwinkel

De supermarktketen zette eerder al een streep door de opening van een afhaalwinkel in Berlijn. Hier zouden klanten onder meer online bestelde groenten en fruit af kunnen halen. In Nederland kunnen Lidl-klanten online wijn en non-food bestellen.

Stoppen met Amazon Fresh

Ook Amazon schaaft aan de mogelijkheden om online food te bestellen. De e-gigant stopt eind deze maand met Amazon Fresh in een aantal locaties in de Verenigde Staten. Zo hebben klanten in Pennsylvania en New Jersey een bericht ontvangen waarin staat dat ze geen gebruik meer kunnen maken van de dienst. Dat meldt persbureau Reuters.

Californië, New York en Maryland

Via Twitter laten klanten in Californië, New York en Maryland weten dat ze ook geen gebruik meer kunnen maken van Amazon Fresh. Amazon bevestigt de boodschappendienst vanaf 30 november in bepaalde gebieden te staken. Amazon verkoopt sinds ruim tien jaar boodschappen online en kocht eerder dit jaar supermarktketen Whole Foods. Een woordvoerder zegt dat de maatregelen bij Amazon Fresh los staan van die overname.

Reageer op dit artikel