nieuws

Baas van Aldi Nord blijft nog vijf jaar

Buitenland 2554

Baas van Aldi Nord blijft nog vijf jaar

ESSEN – Aldi Nord, de in Nederland actieve tak van het bedrijf, blijft de komende jaren onder leiding staan van Marc Heussinger. De familie achter het bedrijf ging akkoord met een contractverlenging voor de topmanager.

Heussinger is sinds 2011 de hoogste baas van de Aldi-tak. Onder zijn leiding werd de afgelopen jaren volop geëxperimenteerd met modernisering van de formule en inmiddels is Aldi bezig met de grootste ombouwoperatie in de geschiedenis van de onderneming, die ook in Nederland wordt voortgezet. Het bericht over de verlenging werd in eerste instantie door zakenkrant Handelsblatt naar buiten gebracht en later door Aldi Nord bevestigd.

Heussinger volgde Hartmuth Wiesemann op

De oude overeenkomst van Heussinger liep aan het einde van dit jaar af. Hij nam in 2011 de leiding over van Hartmuth Wiesemann, die vanwege gezondheidsredenen terugtrad. Dat Heussinger zo’n grootschalige vernieuwing van Aldi Nord doorvoert, komt voor Duitse branchedeskundigen als een verrassing. Bij zijn aantreden werd hij gezien als een harde discountmanager die de traditie van oprichter Theo Albrecht en diens vertrouweling Wiesemann zou gaan doorzetten.

Familie achter Aldi Nord moest toestemming geven

Voor de contractverlenging was de toestemming nodig van de erfgenamen van Theo Albrecht, die al langere tijd over veel onderwerpen verdeeld zijn. Het duurde lang voordat de hele familie het licht op groen zette voor de investeringsoperatie van ruim €5 miljard voor vernieuwing van het filiaalnetwerk. Ook in Nederland heeft Aldi de ambitie om alle winkels om te bouwen naar de gemoderniseerde formule, die intern Aniko wordt genoemd. Dat staat voor Aldi Nord Instore Konzept.

Nederland blij met ombouwoperatie

‘Wij zijn erg blij met de beslissing om te investeren in de ombouw van van de filialen. We waren in Nederland al begonnen met het openen van Aniko-testwinkels en we zien dat klanten en medewerkers erg enthousiast zijn over deze nieuwe formule, met lichtere, frissere winkels en een grotere focus op versproducten’, meldde Aldi in Nederland eerder dit jaar aan Distrifood.

Reageer op dit artikel