nieuws

Walmart verkleint prijsverschil met Amazon

Buitenland 1281

Walmart verkleint prijsverschil met Amazon
Foto: Shutterstock

NEW YORK – Walmart verscherpt de concurrentie met online gigant Amazon. Het prijsverschil tussen de twee partijen is teruggelopen van 9 naar 2,9 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Profitero. Daarbij nam het bureau de prijzen van 52.000 artikelen in verschillende assortimentsgroepen onder de loep tussen juni en augustus 2017. Het handelt daarbij louter om identieke producten die direct leverbaar waren. In drogmetica is Walmart inmiddels zelfs 1 procent goedkoper dan Amazon, zo schrijft Profitero in het onderzoek Price Wars: A Study of Online Price Competitiveness.

Grootste prijsverschil in elektronica

In een soortgelijk onderzoek uit 2014 was Walmart over het algemeen nog 9 procent duurder dan Amazon en in drogmetica zelfs 10 procent. Het grootste prijsverschil tussen de offline en online retailgigant is te vinden in de categorie consumentenelektronica. Walmart is daarin gemiddeld 7 procent duurder dan Amazon.

Andere retailers op afstand

In het onderzoek werd ook gekeken naar de prijzen bij ketens als Target, Jet.com en gespecialiseerde spelers als Staples, Best Buy en Home Depot. Target is gemiddeld 17 procent duurder dan Amazon en daarmee de duurste onder de grote spelers. Onder de gespecialiseerde spelers was Staples met afstand het duurst. Het gemiddelde prijsverschil daar was 49 procent.

Walmart werkt aan verbeteren winkelervaring

Afgelopen zomer werd bekend dat Walmart hard werkt aan het verbeteren van de winkelervaring voor klanten. Zo werkt het bedrijf aan gezichtherkenningstechnologie waarmee makkelijker boze of ontevreden klanten kunnen worden geïdentificeerd.

Reageer op dit artikel