nieuws

Anuga wordt mogelijk jaarlijks evenement

Buitenland 1834

Anuga wordt mogelijk jaarlijks evenement
Archieffoto Distrifood: Nederland is ook altijd vertegenwoordigd op de Anuga.

KEULEN – De grootste foodbeurs van Europa, die deze week weer gehouden werd in Keulen, denkt over uitbreiding. De Anuga wordt mogelijk een jaarlijks evenement.

Dat meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung. De organisatie zou hierover in stilte een aantal sleutelpartijen in de markt hebben ondervraagd. De Anuga zou daarmee het voorbeeld volgen van zusterbeurs Photokina, de wereldwijde beurs voor fotografie, die vanaf 2019 jaarlijks gehouden gaat worden in mei. Een complicerende factor zou de stilzwijgende overeenkomst zijn met de SIAL in Parijs die ook tweejaarlijks wordt gehouden in het jaar dat de Anuga niet plaatsvindt.

Rek is uit de Anuga

Volgens het vakblad kan de Anuga qua oppervlakte niet meer groeien, waardoor het huidige aantal exposanten, 7400, aan het maximum zit. 90 procent van de deelnemers aan de beurs zou het liefst een grotere ruimte boeken in de hallen. Volgens de beursorganisatie ligt de vraag nog helemaal open. In november wordt overlegd tussen de organisatie en de vertegenwoordigers van de exposanten.

Düsseldorf schrapte foodbeurzen

Enkele jaren geleden werden in Düsseldorf ook nog foodbeurzen gehouden onder de namen Intermopro, Intercool en Intermeat. Deze sneuvelden echter enkele jaren geleden, onder meer door de concurrentie van de grote beurs in Keulen.

Komende zaterdag in de printeditie van Distrifood een uitgebreid verslag van de Anuga.

 

Reageer op dit artikel