nieuws

Extra klanten door prijsverlaging Whole Foods

Buitenland 1834

Extra klanten door prijsverlaging Whole Foods
Foto: Whole Foods Market

NEW YORK – De prijsverlagingen die Amazon na zijn miljardenovername van Whole Foods bij de supermarktketen heeft doorgevoerd hebben gezorgd voor gemiddeld 25 procent meer klanten in de winkels.

Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse data-onderzoeker Foursquare.

Schok in supermarktlandschap

De forse kortingen tot ruim 40 procent zorgden voor een forse schok in het supermarktlandschap in de Verenigde Staten. Het Nederlands-Belgische Ahold Delhaize haalt daar ook het gros van zijn omzet. Veel internationale supermarktconcerns voelden de prijsdruk ook op de beurs.

Gegevens van eerste dagen na overname

De hogere bezoekersaantallen tonen aan dat de webwinkelgigant ook zijn stempel kan drukken op fysieke winkels. De gegevens zijn verzameld in de eerste dagen na afronding van de overname. Het is nog niet duidelijk in hoeverre de klantentoename bij Whole Foods blijvend is.

Reageer op dit artikel