nieuws

Duitse politie jaagt op foodafperser

Buitenland 1738

Duitse politie jaagt op foodafperser
Screenshot Distrifood

FRIEDRICHSHAFEN – De Duitse politie heeft de jacht geopend op een crimineel die supermarkt- en drogisterijketens probeert af te persen met het dreigement anders producten te vergiftigen.

Bij een winkel in Friedrichshafen, in de buurt van de Bodensee, zijn potjes vergiftigde babyvoeding aangetroffen. De politie kwam deze producten op het spoor omdat de dader deze zelf in een brief aan supermarktketens en drogisterijbedrijven noemde als bewijs dat hij het serieus meent. Volgens Bild Zeitung eist de man €10 miljoen. De bedreiging beperkt zich niet tot babyvoeding, de afperser dreigt met het vergiftigen van twintig soorten levensmiddelen.

Waakzaam zijn, maar geen reden voor paniek

De politie beschikt over een foto van de man die vermoedelijk de vergiftigde potjes in Friedrichshafen in het schap heeft gezet. Het gaat daarbij om een man van ongeveer vijftig jaar oud, van gemiddelde grootte met een sportieve lichaamsbouw. De man droeg een bril, maar de politie denkt dat dit mogelijk een vermomming was. De politie roept consumenten op waakzaam te zijn, maar er is geen aanleiding voor paniek.

Eerdere zaken zorgden ook voor veel ophef

Het is niet voor het eerst dat in Duitsland afpersers mikken op de levensmiddelenbranche. Zo eiste twee jaar geleden een afperser miljoenen van Coop. In de jaren negentig speelde zich een beruchte zaak af rond de afpersing van het Zwitserse Nestlé met zijn Duitse dochteronderneming Thomy.

Reageer op dit artikel