nieuws

Delhaize stopt samenwerking met slachthuis

Buitenland 1949

Delhaize stopt samenwerking met slachthuis

IZEGEM (B) – Delhaize heeft de samenwerking met een in opspraak geraakt slachthuis in het Vlaamse Izegem met onmiddellijke ingang stopgezet.

Tegelijk heeft branchegenoot Colruyt besloten om bestellingen en leveringen ‘on hold’ te zetten, meldt het Belgische persbureau Belga.

Undercoverbeelden Animal Rights

Het slachthuis van Izegem kwam in opspraak na undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights. De organisatie legde met een verborgen camera vast hoe runderen in een slachthuis van de groep Verbist in Izegem zwaar worden mishandeld.

Albert Heijn geen afnemer

Volgens een woordvoerster van het concern Ahold Delhaize is het betreffende vlees alleen geleverd aan supermarkten van Delhaize, niet aan Albert Heijn. De Nederlandse groothandel Makro – volgens Animal Rights een belangrijke afnemer van het omstreden slachthuis – heeft nog geen inhoudelijke reactie gegeven.

Reageer op dit artikel