nieuws

Amazon verlaagt prijzen Whole Foods

Buitenland 1639

Amazon verlaagt prijzen Whole Foods
Foto: Whole Foods Market

NEW YORK – Amazon heeft de vorige week aangekondigde prijsverlaging bij het net overgenomen Whole Foods inderdaad doorgevoerd.

De internetwinkel haalde tot bijna de helft van de prijs van sommige producten bij  Whole Foods af. De overname van Whole Foods door Amazon is maandag officieel geworden.

Forse prijsdalingen

Persbureau Bloomberg nam de prijzen onder de loep bij de vestiging van Whole Foods op 57th street in New York. Onder meer biologische fuji appels zijn daar afgeprijsd van $3,49 naar $1,99 voor een Amerikaans pound, iets meer dan 450 gram. De prijs van bio-avocado’s ging van $2,78 per stuk naar $1,99 en bananen van $0,79 naar $0,49. Verder zijn vlees, zuivel, bananen, zalm en producten zoals bepaalde sauzen in prijs verlaagd. De in prijs verlaagde items zijn voorzien van een oranje signing met de tekst Whole Foods + Amazon en de belofte More to come (er komt nog meer), zoals op onderstaande tweet van CNN is  te zien.

Andere supers onder druk

Amazon kondigde de prijsverlagingen voor het weekeinde al aan. Dat zorgde voor dalende aandelenprijzen voor andere supermarkten die in de Verenigde Staten actief zijn, waaronder Ahold Delhaize dat daar het gros van zijn omzet vandaan haalt.

Whole Foods dure super

Whole Foods stond voor de overname door Amazon voor 13,7 miljard dollar bekend als een dure supermarkt. Er wordt op gerekend dat de prijsverlagingen het startsein betekenen voor een prijzenslag in de VS. Ook zoeken andere ketens nieuwe vormen van samenwerking, zoals Walmart met de online marktplaats van Google.

Reageer op dit artikel