nieuws

Aldi (D) start met verkoop videogames

Buitenland 2597

Aldi (D) start met verkoop videogames
De website Aldi life.

ESSEN/MÜLHEIM a.d.Rühr – Aldi Süd en Nord gaan gezamenlijk online videogames verkopen. De ketens verkopen al langer online luisterboeken, e-boeken en muziek.

De verkoop van de videogames start dinsdag 22 augustus via website Aldi life. De lancering van het gamesplatform valt samen met de start van de beurs voor videospellen Gamescom in Keulen die van 22 tot en met 26 augustus wordt gehouden. Samen met Medion bieden de twee discounters de videogames aan van meer dan 100 game-ontwikkelaars en game-studio’s. Daarmee behoort Aldi life naar eigen zeggen in een klap tot de grootse aanbieders van online games.

Zeer ruim aanbod games

Op het platform zijn spellen voor de belangrijkste spelcomputers en gameconsoles te koop zoals de Xbox van Microsoft, Playstation van Sony en ook voor computers zoals pc en Mac. Het betreft volgens Aldi enen zeer ruim aanbod aanbod aan spellen zoals adventures, simulatiespellen, sportspellen en actiegames. De discounter zegt dat  ook de nieuwste op Gamescom geïntroduceerde spellen verkrijgbaar zijn. ‘We bieden daarmee een zeer attractief aanbod’, aldus  Aldi in een persbericht.

Exclusieve aanbiedingen

Volgens Aldi zullen de verkoopprijzen van de games zeer concurrerend zijn, zoals men van de discounter is gewend. Ook zullen er samen met gameontwikkelaars exclusieve aanbiedingen beschikbaar komen. De spellen zijn op Aldi life als download beschikbaar. Klanten kunnen elektronisch afrekenen met een creditcard of Paypal. Ook zijn in de filialen van Aldi vouchers te koop met een code waarmee kan worden betaald.

Aldi al eerder met muziek en e-boeken

Aldi startte op Aldi life al eerder met de verkoop van muziek, luisterboeken e e-books. De muziek en luisterboeken zijn middels een streamingdienst (naar analogie van het bekende Spotify) beschikbaar voor €7,99 pr maand. E-books worden per stuk afgerekend. ‘Door de uitbreiding met games kunnen we onze klanten alles uit een hand aanbieden. Klanten kunnen muziek streamen, boeken luisteren en lezen en nu ook games spelen’, zegt Vittorio Rotondo, die verantwoordelijk is voor Alid Services bij Aldi Süd.

Reageer op dit artikel