nieuws

Spar-formule breidt uit naar Cyprus

Buitenland 756

Spar-formule breidt uit naar Cyprus

NICOSIA – Spar International gaat samen met lokale partner Ermes Group een reeks Spar-vestigingen openen op het eiland Cyprus.

Het gaat daarbij voornamelijk om filialen, maar de formule staat ook open voor samenwerking met ondernemers. De eerste vestigingen moeten vroeg in 2018 de deuren openen, waarbij de doelstelling is om binnen vijf jaar over minimaal twintig supermarkten te beschikken op Cyprus.

Inspelen op groeiende concentratie

‘De introductie van Spar geeft de belangrijkste onafhankelijke retailer op Cyprus de mogelijkheid om te reageren op de groeiende concentratie op de markt in Cyprus door zowel nationale als internationale ketens, terwijl ze inspelen op de behoeftes van zowel de lokale bevolking als toeristen’, zegt Tobias Wasmuht, de topman van Spar International.

Cyprus volgend land voor Spar

De Ermes Group heeft veel ervaring met het runnen van formules. De onderneming heeft meer dan negentig winkels in Griekenland en op Cyprus van internationale merken als Debenhams, Next, Forever 21 en Tommy Hilfiger. Voor Spar betekenen de activiteiten de toevoeging van een nieuw land. Spar International heeft inmiddels 12.545 vestigingen in 44 landen met een omzet van boven de €33 miljard.

Reageer op dit artikel