nieuws

Slowakije: Last van food-discriminatie

Buitenland 759

Slowakije: Last van food-discriminatie

BRATISLAVA – Slowakije krijgt supermarktproducten geleverd waarvan de kwaliteit minder goed is dan dezelfde producten in andere Europese landen.

Dat beweerde de Slowaakse premier Robert Fico kort voor een regionale topconferentie woensdag met de leiders van Hongarije, Tsjechië en Polen. Zo krijgt Slowakije volgens Fico vissticks die van minder goede kwaliteit zijn en geldt dat ook voor koffie en wasverzachter.

Minder vis in vissticks

De premier beweert onder meer dat er in zijn land minder vis zit in de vissticks dan de vissticks in Oostenrijk met hetzelfde merk en dezelfde verpakking. Fico dreigt nu volgens de BBC met boycotmaatregelen tegen producten uit andere Europese landen als de Europese Commissie niet ingrijpt.

Ook mindere kwaliteit in andere Oost-Europese landen

Fico gaat komende week met de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, over de discriminatie praten. Hij doet dat niet alleen namens Slowakije, want ook andere Oost-Europese landen hebben volgens hem geklaagd dat ze soms minder waar voor hun geld krijgen dan rijkere EU-lidstaten.

Reageer op dit artikel