nieuws

‘Miljarden-ombouw Aldi Nord in gevaar’

Buitenland 3646

‘Miljarden-ombouw Aldi Nord in gevaar’

ESSEN – Aldi Nord heeft plannen om zo’n €5 miljard te investeren in modernisering van zijn wereldwijde netwerk van winkels. Problemen binnen de familie Albrecht maken het echter onzeker of de moderniseringsoperatie van start kan gaan.

Dat meldt de Duitse krant Bild am Sonntag op basis van bronnen binnen de discounter. De geplande operatie is het vervolg op een groot aantal experimenten met een vernieuwde formule die onder meer de nadruk meer legt op de verkoop van versproducten. Volgens de krant is het echter onzeker dat de operatie doorgang gaat vinden gezien de interne machtsstrijd binnen Aldi Nord.

Toestemming nodig van drie stichtingen

Voor operaties op deze schaal is binnen Aldi Nord toestemming nodig van drie stichtingen rond nabestaanden van de in 2010 overleden Theo Albrecht. De Lukas-stichting en de Markus-stichting zouden het licht voor de grootschalige operatie al op groen hebben gezet. De Jakobus-stichting zou echter nog niet akkoord zijn. Binnen die laatste organisatie zijn de erfgenamen van de eveneens al overleden Berthold Albrecht verzameld.

Veel werk verricht aan nieuwe formule

Aldi Nord werkt al enkele jaren aan een vernieuwde formule, waarvan ook in Nederland volop voorbeelden te zien zijn. Inmiddels zouden in totaal zo’n 120 winkels volgens de nieuwe principes zijn uitgevoerd, met stevige omzetstijgingen tot gevolg. De ombouw van het wereldwijde filiaalnet zou direct wel de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf betekenen.

Aldi Nord kleiner dan Aldi Süd

Aldi Nord boekte vorig jaar een omzet van €12,7 miljard, waarmee het iets kleiner is dan zusteronderneming Aldi Süd dat goed is voor €15,7 miljard omzet. Aldi Nord groeit in omzet wel harder dan de andere tak. Nord is de in Nederland actieve Aldi-organisatie.

Reageer op dit artikel