nieuws

Groen licht voor miljardenoperatie Aldi Nord

Buitenland 5339

Groen licht voor miljardenoperatie Aldi Nord

ESSEN – De erfgenamen van Theo Albrecht hebben nu allemaal het licht op groen gezet voor de grootste ombouwoperatie in de geschiedenis van Aldi Nord.

De stichting van de vrouw en kinderen van de enkele jaren geleden overleden Berthold Albrecht heeft akkoord gegeven aan de investering ter waarde van €5,2 miljard waarmee alle 2300 winkels van Aldi Nord moeten worden opgeknapt.

Akkoord drie stichtingen

Voor grote besluiten binnen Aldi Nord is akkoord nodig van drie stichtingen die door verschillende takken van de familie Albrecht worden gecontroleerd. Vooral tussen Theo Albrecht jr. en de erfgenamen van Berthold Albrecht botert het al langer niet en laatstgenoemden gingen dan ook al langere tijd niet akkoord met de operatie die onder de codenaam Aniko is ontwikkeld.

Dertig winkels per week

Basis voor de operatie is de winkel zoals die in het Duitse Herten voor het eerst zichtbaar was, en die sindsdien is doorontwikkeld. Ook in Nederland zijn al een aantal vestigingen volgens de nieuwe formule van Aldi Nord geopend. Volgens het vakblad LebensmittelZeitung worden tot dertig winkels per week omgebouwd.

Reageer op dit artikel