nieuws

Gemakswinkels helpen Carrefour vooruit

Buitenland 1046

Gemakswinkels helpen Carrefour vooruit
Foto: Shutterstock

PARIJS – De Franse supermarktgigant Carrefour heeft de omzet op de thuismarkt met 0,8 procent zien toenemen tot €9,9 miljard. De groei is vooral te danken aan toename van de omzetten bij de gemakswinkels van de formule.

Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal die door Carrefour naar buiten zijn gebracht. De identieke groei op de thuismarkt bedroeg overigens 1,9 procent. De gemakswinkels boekten in het kwartaal een omzetstijging van 3,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De hypermarkten boekten een plus van 0,8 procent, maar de supermarkten zagen de omzet met 0,3 procent afnemen. Daarmee werden eerder ingezette trends voor Carrefour op de belangrijke thuismarkt bevestigd.

Carrefour deed het erg goed in Spanje

De totale onderneming zag de omzet met 6,1 procent toenemen, al werd dit voor een deel veroorzaakt door valuta-effecten. Wanneer deze uit de resultaten worden gefilterd blijft een groei van 4,4 procent over. Internationaal boekte het bedrijf een omzetstijging van liefst 9,4 procent in Spanje en werd ook voor het eerst in tijden omzetgroei geboekt op de Belgische markt. In heel Europa, exclusief de thuismarkt, steeg de omzet met 8,4 procent naar €5,8 miljard.

Ook rest van de wereld presteerde prima

Ook bij de winkels elders in de wereld gaat het goed met Carrefour. De omzet daar steeg met 6,9 procent naar €6 miljard. Als investeringen en valuta-effecten uit de cijfers worden gehaald blijft een like-for-like-groei van 3,4 procent over. Carrefour beschikte aan het einde van het kwartaal over 57 winkels meer dan drie maanden eerder.

Reageer op dit artikel