nieuws

Delhaize druk met verbouwen winkels

Buitenland 2511

ANTWERPEN – Delhaize is de rest van het jaar druk met het openen van nieuwe winkels en het ombouwen van bestaande vestigingen.

Delhaize druk met verbouwen winkels

Belgische media melden dat de supermarktketen zestien nieuwe winkels gaat openen voor het einde van het jaar. In 2017 werden er al dertien geopend. (2 AD’s, 7 Proxy’s en 4 Shop & Go’s). De supermarkten komen in gebieden waar Delhaize nog geen of weinig winkels heeft (witte vlekken).

Hoogste aantal ooit

Ook gaat Delhaize 120 bestaande vestigingen ombouwen. Dat is het hoogste aantal ooit in een jaar tijd voor de formule. De renovaties gebeuren zowel om commerciële als om technische redenen. Delhaize wil onder meer het assortiment vernieuwen en de signing aanpassen, maar ook wordt er gewerkt aan een betere verwarming en koelingen. Delhaize heeft momenteel 720 winkels in België en 51 in Luxemburg.

Winkels in blinde vlekken

‘De expansie is zo breed mogelijk, aangezien Delhaize haar klanten dichtbij een winkel wil aanbieden die voldoet aan alle moderne eisen en aan de wekelijkse- en dagelijkse aankoopbehoeften van de klanten’, zegt een woordvoerder. ‘Enerzijds zijn er nog blinde vlekken in het winkelnetwerk die dienen opgevuld te worden. Anderzijds zijn er steeds meer opkomende buurten, zoals Het Eilandje in Antwerpen en de buurt rond het Koning Albert I-plein in Charleroi, die door een groeiende bevolking vragen om een nabijgelegen winkel.’

Reageer op dit artikel