nieuws

Lidl (D) test complete recepttassen

Buitenland 2951

Lidl (D) test complete recepttassen
Foto: Screenshot Kochzauber

NECKARSULM – Lidl test op zijn thuismarkt de verkoop van tassen in de eigen winkels met een recept en alle ingrediënten voor een maaltijd voor twee personen. Daartoe zet de discounter zijn start-up Kochzauber in.

Volgens het Duitse vakblad LebensmittelZeitung test Lidl zogenoemde Kochtüten bij twintig vestigingen in de Duitse hoofdstad Berlijn. De tassen en recepten worden geleverd door Kochzauber, de maaltijdboxenleverancier die in 2015 door Lidl is overgenomen. Het is voor het eerst dat de winkels van Lidl samenwerken met deze zusteronderneming. Het betreft tassen met ook alle groente en vlees die vanuit het koelvak meegenomen kunnen worden.

Een vlees- en een vegetarisch recept

Lidl biedt wekelijks twee verschillende recepttassen aan. Het gaat daarbij om één vegetarisch en één vleesgerecht. In de tassen zitten alle ingrediënten waarmee een maaltijd voor twee personen kan worden gekookt. Het concept lijkt een beetje op die van een formule als Bilder & De Clercq in Amsterdam. In Nederland boekt Albert Heijn veel succes met verspakketten vanuit de agf-afdeling, maar daar moeten nog wel andere producten aan worden toegevoegd.

Snel en vers koken

Het is niet voor het eerst dat een toeleverancier van maaltijdboxen complete recepten via de supermarkt gaat verkopen. In het Verenigd Koninkrijk werkt Hello Fresh op dit gebied samen met Sainsbury’s. Lidl doet dit dus echter met een eigen dochteronderneming. Lidl wil met de tassen consumenten snel en vers laten koken. Voor Kochzauber betekent het een flinke groei in de capaciteit.

Reageer op dit artikel