nieuws

Belgen massaal grens over voor drank

Buitenland 25523

Belgen massaal grens over voor drank
Foto: Shutterstock

LUXEMBURG – Belgische consumenten kopen op steeds grotere schaal hun alcoholische dranken in het buitenland. Vooral met Luxemburg loopt het prijsverschil enorm op.

Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. België gold zelf in het verleden als een plek waar veel Nederlanders uit de grensstreek drank gingen kopen, maar behoort sinds de accijnsverhoging op 1 november 2015 zelf tot de duurste landen voor alcoholische dranken in Europa. Sindsdien is het aantal drankaankopen van Belgische consumenten in het buitenland bijna verdrievoudigd, zo blijkt uit cijfers van branchevereniging Vinum et Spiritus.

Prijsverschil met Luxemburg flink

Vooral Luxemburg is bij Belgische consumenten populair als inkoopbestemming voor drank. Een prijsvergelijking tussen Belgische en Luxemburgse supermarkten, anders dan in Nederland mogen supers in die landen wel sterke drank verkopen, wijst uit dat de prijsverschillen fors zijn. Sommige producten zijn nu bijna de helft goedkoper in Luxemburg.

Jägermeister bijna 50 procent goedkoper

Het Laatste Nieuws deed inkopen bij de Luxemburgse supermarktketen Cactus en zocht bij Carrefour en Delhaize naar gelijksoortige producten. Een fles whisky van The Famous Grouse (70 cl) kost bij Cactus €11,50, tegen €20,99 bij Carrefour. Bombay Dry Gin (70 cl) kost bij Cactus €10,30 tegen €16,39 bij Delhaize. Het grootste prijsverschil werd gemeten bij een fles Jägermeister (70 cl) die bij Carrefour voor €18,29 in de schappen staat, tegen €9,35 bij Cactus. Een prijsverschil van 48,9 procent. Gall & Gall verkoopt dezelfde fles overigens voor €14,99.

 

Reageer op dit artikel