nieuws

Aldi: 900 nieuwe winkels in USA

Buitenland 2986

Aldi: 900 nieuwe winkels in USA

WASHINGTON – Aldi heeft plannen om in totaal 900 nieuwe vestigingen te openen in de Verenigde Staten.

Ook wil de discounter enkele honderden bestaande vestigingen ombouwen. Het initiatief van de supermarktketen gaat rond de 5 miljard dollar kosten. Als alles volgens plan verloopt, heeft Aldi aan het einde van 2022 in totaal 2500 locaties in de USA. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Aldi nog niet bekend bij Amerikaanse consument

De discounter heeft momenteel ongeveer 1600 vestigingen in het land. Desalniettemin is de formule niet erg bekend onder de Amerikanen. Aldi is sinds 1976 actief in de Verenigde Staten. De uitbreiding van het aantal winkels moet rond de 25.000 banen opleveren.

Lidl verlaagt de prijzen

Marktleider Walmart springt al in op de plannen van Aldi, ook omdat Lidl inmiddels de sprong heeft gewaagd naar de VS. Lidl heeft eerder dit jaar aangekondigd zijn artikelen tot vijftig procent goedkoper aan te bieden. In elf staten test Walmart met lagere prijzen. Ten opzichte van de concurrentie probeert de retailgigant vijftien procent goedkoper te zijn.

Reageer op dit artikel