nieuws

Activistische aandeelhouder belaagt Hudson’s Bay

Buitenland 1418

Activistische aandeelhouder belaagt Hudson’s Bay

TORONTO – Warenhuisketen Hudson’s Bay wordt belaagd door een activistische aandeelhouder. Die dringt er bij het van oorsprong Canadese bedrijf vooral op aan meer te doen om geld te slaan uit zijn omvangrijke vastgoedbezittingen.

Het gaat om de Amerikaanse investeerder Land & Buildings Investment Management. Die investeerder bezit 4,3 procent van de aandelen Hudson’s Bay. In een brief aan het winkelbedrijf stelde de aandeelhouder dat de focus meer moet worden gelegd op het te gelde maken van de vastgoedportefeuille in plaats van moeite te doen bij onsuccesvolle fusies. Zo is Hudson’s Bay onder meer eigenaar van het bekende warenhuis Saks Fifth Avenue in New York dat liefst 3,8 miljard dollar waard zou zijn.

Hudson’s Bay komt nog met reactie

Ook zou het management van het winkelbedrijf volgens Land & Buildings moeten kijken naar een transactie om Hudson’s Bay van de beurs te halen. Het management van het bedrijf liet weten de voorstellen te bestuderen. Te zijner tijd zal er een reactie komen.

Bedrijf ook in Nederland actief

In Nederland is het warenhuisbedrijf bezig de komende tijd warenhuizen te openen. De retailer betrekt daarbij in de meeste gevallen huurpanden die leeg zijn komen te staan door het faillissement van winkelbedrijf V&D. Een maand geleden werd bekend dat Jumbo is benaderd door Hudson’s Bay. Het Canadese concern zou in de warenhuizen die het in Nederland gaat openen, ook restaurants van La Place willen vestigen. Volgens Ton van Veen, financieel directeur van Jumbo, lopen er nu ‘constructieve gesprekken’ tussen de twee bedrijven.

Reageer op dit artikel